Läs mer fakta om thaimassage nederst på sidan. 


Klicka här för våra priser.


Att du investerar i ditt eget välbefinnande är viktigt även för dina anhöriga.


Traditionell thaimassage

I den traditionella thaimassage används inga oljor och den som behandlas kläs i löst sittande lätta kläder. Massagen använder sig av akupressur-tryckpunkter och stretching av olika delar av kroppen för att förbättra cirkulationen, lindra smärtor och öka rörligheten. Den förbättrade blodcirkulationen medför att näring förs ut bättre till kroppens celler och toxiner eller slaggprodukter forslas bort bättre. Den  processen hjälps ytterligare om du dricer vatten efter massagen.

Akupressur-tryckpunkter har varit kända under tusentals år av orientaliska utövare för att stimulera olika organ i kroppen och för att återställa energi och balans. Thaimassagens förmåga att minska spänningar bidrar också till de positiva effekterna mot stress vilket på sikt kan motverka stressrelaterade sjukdomar.

Målning föreställande historisk massage.


Thailändsk oljemassage


Oljemassage är en något mjukare form av massage än thaimassage och föredras därför av många. Akupressurtekniker används flitigt och oljan gör att det upplevs mjukt och behagligt. Stimulerandet av akupressurpunkter främjar blodcirkulationen och återställer kroppens energi och balans. Precis som thaimassage fungerar oljemassage bra för att lösa upp muskelspänningar och lindra värk. Alla former av massage och faktiskt all form av behaglig mänsklig beröring frigör endorfiner i kroppen som ökar det psykiska välbefinnandet, vilket i sin tur påverkar vår fysik positivt.
   

    Fotmassage

    Fotmassage är inte bara bra för trötta, värkande fötter. Fötterna har mer än 7 000 nervändar från hela kroppen och akupressurpunkter som                 påverkar varje organ i kroppen. Väl utförd fotmassage utnyttjar den urgamla och ursprungligen kinesiska kunskapen om reflexologi, att olika                 punkter under fötterna är förbundna med olika organ i kroppen. Fotmassage sänker därför hela kroppens stressnivå.
    Att fotmassage dessutom är skönt och avkopplande gör ju inte saken sämre.

                         Bild på reflexologiskt fotschema.Närbild på fotmassage.

     Se även http://www.thaimassageguiden.se/fotmassage för mer fakta om fotmassage.

    Ansiktsmassage


    Ansiktsmassage ökar blodcirkulationen i ansiktet och många muskler som kanske används alltför sällan får en välbehövlig genomkörare. När                 blodflödet stimuleras får cellerna mer näring samtidigt som blodet forslar bort skadliga ämnen som annars kan lagras i cellerna.

   

    Rygg, nacke & axlar

    Det här är det kanske värst utsatta området när vi blir stressade av tidsbrist eller av negativ stress genom oförmåga att tillräckligt påverka våra             arbetsuppgifter eller vår situation. Vill man ha ett kortare massagepass kan det därför vara idé att särskilt rikta in sig på det här problemområdet.         Samma sak gäller naturligtvis om man vet att man har smärta eller spänningar här. Massage av rygg, nacke & axlar kan med fördel kombineras med     ansiktsmassage.

   

    Fotvård

    Unna dig att få fötterna ordentligt omhändertagna hos Odenplans Thaimassage. Fötterna är troligen dina mest utsatta kroppsdelar och fötterna ska     inte bara kunna bära upp hela vår tyngd, de betyder också väldigt mycket för vårt allmänna välbefinnande. Fötterna är hem för mer än 7 000                 nervändar och påverkar hela kroppens välbefinnande. Mår fötterna dåligt mår oftast hela kroppen dåligt.
    Fotvård kompletteras med fördel med fotmassage.

    Manikyr

    Se på dina händer, andra gör det. Händerna är inte lika utsatta som fötterna men de syns mer än fötterna, det kan inte förnekas. Manikyren är             viktig för utseendet och känner vi att vi ser bra ut mår vi oftast bättre också.

    Pedikyr

    När sommaren nalkas har vi på Odenplans Thaimassage högsäsong för manikyr men det kanske inte bara är på stranden du vill ha snygga fötter?

    Fakta om thaimassage

    Thai massage är även känt som Traditionell thaimassage, Thai yoga massage, Thai Classical Massage eller Thai Ancient Massage och kallas Nuat             phaen boran i Thailand.

    Thaimassage är en form av helande inom den uråldriga thailändska medicinen. Enligt boken The Touch of Love, Thai Massage av Sombat Tapanya har     den orientaliska massagen som helande läkekonst sitt ursprung för ungefär 5 000 år sedan och man vet att den thailändska massagekonsten har         utövats under mer än 2 500 år. Thaimassagen har sitt ursprung i Indien baserat på Ayurveda och massagekonsten fördes över till Thailand                     av Shivago Komarpaj (Jivaka Kumarabhacca), en personlig vän till Lord Buddha. Därefter har thaimassagen genomgått en egen utveckling där                     användandet av den urgamla läkekonsten akupressur ingår som en viktig del.
   
                                                                                Bild på thaimassagens grundare Jivaka Khumar Bhaccha.

    Thaimassage bygger på att stimulera kroppens energiflöden, bl.a. genom att stimulera dess muskler och nerver. Med djupare och lättare         trycktekniker och med tekniker för att öka rörligheten stimuleras alla kroppens organsystem.

    De som behandlas brukar uppleva en lindring av smärtande muskler, en ökad rörlighet, en ökad energi (ork), bättre sömn, mindre stress och en
    ökad känsla av välbefinnande.
   
    Se även http://www.thaimassageguiden.se/om-thaimassage eller http://en.wikipedia.org/wiki/Thai_massage för mer fakta om thaimassage.